De mooiste stranden van het Ohridmeer

Het Ohridmeer, gelegen op de grens tussen Noord-Macedonië en Albanië, staat bekend om zijn kristalheldere water, prachtige berglandschappen en rijke historie. Naast de culturele bezienswaardigheden is het meer ook een populaire bestemming voor zonaanbidders en watersporters.

Om je te helpen de perfecte plek te vinden voor een ontspannen dagje strand, hebben we een lijst samengesteld met de mooiste stranden van het Ohridmeer:

1. Gradishte Beach

Dit populaire zandstrand ligt in het noordwesten van het meer, nabij de stad Ohrid. Het is de perfecte plek om te zwemmen, te zonnebaden en te watersporten. Er zijn diverse restaurants, bars en winkels in de omgeving, waardoor je hier de hele dag door kunt vertoeven.

De mooiste stranden van het Ohridmeer Gradishte Beach

2. Potpesh Beach

Dit kiezelstrand ligt ten zuiden van Ohrid en is een favoriete plek voor gezinnen met kinderen. Het water is hier ondiep en kalm, en er zijn diverse speeltoestellen voor de kleintjes. Op het strand vind je diverse restaurants en bars waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

3. Strand van Lin

Dit afgelegen strand ligt in het zuidoosten van het meer en is een oase van rust. Het is de perfecte plek om te genieten van de natuur en te ontsnappen aan de drukte. Er zijn geen faciliteiten op het strand, dus neem je eigen eten en drinken mee.

4. Strand van Struga

Dit lange zandstrand ligt in de stad Struga aan de zuidoostelijke oever van het meer. Het is een populaire plek om te zwemmen, te zonnebaden en te wandelen. Er zijn diverse restaurants, bars en winkels in de omgeving, waardoor je hier de hele dag door kunt vertoeven.

5. Elshani Beach

Dit kiezelstrand ligt in het dorp Elshani aan de westelijke oever van het meer. Het is een populaire plek voor de lokale bevolking en biedt een prachtig uitzicht op het meer en de omliggende bergen. Er zijn een paar restaurants en bars op het strand, maar verder zijn er geen faciliteiten.

Dit zijn slechts enkele van de vele mooie stranden die het Ohridmeer te bieden heeft. Met zo’n groot aanbod is er zeker een strand voor iedereen!

Tips

  • De meeste stranden rond het Ohridmeer zijn gratis toegankelijk.
  • In het hoogseizoen (juli en augustus) kan het druk zijn op de populaire stranden.
  • Vergeet niet om zonnebrandcrème, een hoed en voldoende water mee te nemen, vooral als je met kinderen gaat.
  • Er zijn diverse bootverbindingen tussen de verschillende stranden en steden rond het meer.

Vakantie aanbiedingen Macedonie

Ohrid

Hotel Tino

 585,00

Hotel Tino is een 4 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 585 per persoon.

Ohrid

Nika Villa

 347,00

Nika Villa is een 3 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 347.00 per persoon.

 654,00

Hotel Aleksandar Villa is een 4 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 654 per persoon.

 654,00

Aleksandar Villa is een 4 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 654.00 per persoon.

 433,00

Hotel Bellevue Ohrid is een 4 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 433 per persoon.

 474,00

Hotel Villa Arte is een 3 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 474 per persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *