Nationale parken van Macedonië

Nationale parken van Macedonië

Noord-Macedonië, gelegen in het hart van de Balkan, is een land van ongerepte schoonheid. Met glooiende berglandschappen, kristalheldere meren, diepe kloven en dichte bossen, is het een paradijs voor natuurliefhebbers. Het land heeft drie nationale parken en tal van andere beschermde gebieden die een rijke biodiversiteit herbergen.

De Nationale Parken

Nationaal Park Galičica

Gelegen op de grens met Albanië, is dit park beroemd om zijn prachtige berglandschappen, met toppen die tot meer dan 2.500 meter hoog reiken. Hier vind je diverse wandel– en fietsroutes, idyllische bergmeren en traditionele dorpjes. Het park is ook een belangrijke habitat voor zeldzame flora en fauna, waaronder bruine beren, wolven en lynxen.

Nationaal Park Galičica

Nationaal Park Galičica

dit park beroemd om zijn prachtige berglandschappen

Nationaal Park Mavrovo

Dit park in het westen van het land is het grootste nationale park van Noord-Macedonië. Het staat bekend om zijn glooiende bergen, dichte bossen en het prachtige Mavrovomeer, waar je kunt zwemmen, boottochten kunt maken en te vissen. In de wintermaanden is het park een populaire bestemming voor skiërs en snowboarders.

Nationaal Park Mavrovo

 Het grootste nationale park van Noord-Macedonië

Nationaal Park Pelister

In het zuidwesten van het land gelegen, is dit park beroemd om de berg Pelister, die met zijn 2.601 meter de hoogste berg van Noord-Macedonië is. Het park herbergt diverse watervallen, gletsjermeren en grotten. Bezoekers kunnen hier genieten van wandelen, klimmen en speleologie.

Nationaal Park Pelister

Nationaal Park Pelister

Herbergt diverse watervallen, gletsjermeren en grotten

Andere beschermde gebieden

Naast de nationale parken zijn er in Noord-Macedonië tal van andere beschermde gebieden, zoals:

  • Het Prespameer: Dit meer, gelegen op de grens met Albanië en Griekenland, is een belangrijk leefgebied voor watervogels. Het is een Ramsar-gebied en staat op de voorlopige werelderfgoedlijst van UNESCO.
  • De Matka Canyon: Deze diepe kloof, gelegen in de buurt van Skopje, is een populaire bestemming voor wandelaars, kajakkers en raftavonturen.
  • Het Berovo-meer: Dit stuwmeer in het oosten van het land is een paradijs voor vissers en watersporters.

Natuurbeleving in Noord-Macedonië

Noord-Macedonië is een ideale bestemming voor een actieve vakantie in de natuur. Je kunt hier wandelen, fietsen, klimmen, raften, kajakken, skiën, snowboarden en nog veel meer. Er zijn tal van gemarkeerde paden en routes voor alle niveaus.

Ook voor wie wil ontspannen en genieten van de rust, heeft Noord-Macedonië veel te bieden. De prachtige landschappen, de gastvrije bevolking en de heerlijke lokale keuken zorgen voor een onvergetelijke vakantie.

Tips voor een bezoek aan de natuurreservaten

  • De beste tijd om de natuurreservaten van Noord-Macedonië te bezoeken is in het voorjaar (april-mei) of najaar (september-oktober).
  • Zorg voor stevige schoenen en geschikte kleding voor outdooractiviteiten.
  • Neem voldoende water en proviand mee.
  • Respecteer de natuur en laat geen sporen achter.
  • Informeer je van tevoren over de openingstijden en toegangsprijzen van de parken.

Noord-Macedonië is een land met een schat aan natuurlijke schoonheid. De nationale parken en andere beschermde gebieden bieden unieke mogelijkheden om te genieten van de natuur en te ontspannen. Ontdek dit prachtige Balkanland en ervaar de pure schoonheid van Noord-Macedonië!

Nationaal Park Galičica video

Vakantie aanbiedingen Macedonie

 528,00

Aparthotel Izgrev Spa En Aquapark is een 5 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 528 per persoon.

 586,00

Aparthotel Granit is een 4 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 586 per persoon.

Ohrid

Tesla

 409,00

Tesla is een 3 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 409.00 per persoon.

 508,00

Old City House is een 3 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 508.00 per persoon.

 579,00

Hotel Makpetrol is een 4 sterren accomodatie in Struga. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 579 per persoon.

 494,00

Tino Sveti Stefan is een 4 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 494.00 per persoon.