Sveti Jovan Bigorski: Een klooster vol wonderen en schoonheid in Macedonië

Hoog in de bergen van Noord-Macedonië, verscholen tussen weelderige bossen en glooiende heuvels, ligt het Sveti Jovan Bigorski klooster. Dit eeuwenoude klooster, gewijd aan Sint-Johannes de Doper, is een oase van rust en spiritualiteit, een plek waar geschiedenis, kunst en religie samenkomen in een betoverende ambiance.

De stichting van het klooster dateert terug tot de 11e eeuw, toen de Bulgaarse geestelijke Jovan van Debar het oprichtte. De legende vertelt dat een wonderbaarlijke icoon van Sint-Johannes de Doper op deze plek verscheen, wat Jovan inspireerde om hier een klooster te bouwen. Sindsdien is Sveti Jovan Bigorski een belangrijk spiritueel centrum geworden, een bedevaartsoord voor gelovigen uit de hele regio.

Sveti Jovan Bigorski binnen

Sveti Jovan Bigorski complex

Het kloostercomplex is een architectonisch pareltje, met een mix van Byzantijnse, Romaanse en Ottomaanse stijlen. De kloosterkerk, met zijn rijkelijk versierde iconen en fresco’s, is een waar kunstwerk. Het kloostermuseum herbergt een schat aan religieuze artefacten, manuscripten en andere historische voorwerpen.

Naast zijn religieuze en historische belang, is Sveti Jovan Bigorski ook bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving. Het klooster ligt in het Mavrovo National Park, een gebied met adembenemende landschappen, met hoge bergen, diepe valleien en meren. Bezoekers kunnen hier wandelen, fietsen of paardrijden en genieten van de frisse berglucht en de prachtige uitzichten.

Een bezoek aan Sveti Jovan Bigorski is een unieke ervaring die je dichterbij brengt bij de rijke geschiedenis, cultuur en spiritualiteit van Noord-Macedonië. Of je nu op zoek bent naar innerlijke rust, geïnteresseerd bent in religieuze kunst en architectuur, of gewoon wilt genieten van de schoonheid van de natuur, dit klooster heeft iets te bieden voor iedereen.

Sveti Jovan Bigorski buiten

Tips voor een bezoek aan Sveti Jovan Bigorski

  • Kies het juiste moment: Het klooster is het hele jaar door geopend, maar de beste tijd om te bezoeken is in de lente of herfst, wanneer het weer mild is en de natuur in bloei staat.
  • Dresscode: Zorg ervoor dat je je bescheiden kleedt bij een bezoek aan het klooster. Schouders en knieën moeten bedekt zijn.
  • Vervoer: Het klooster is bereikbaar met de auto of bus vanuit Debar of Gostivar. Er is parkeergelegenheid op het terrein.
  • Accommodatie: Er is een gastenverblijf op het kloosterterrein waar je kunt overnachten.
  • Respect: Het klooster is een actieve religieuze gemeenschap. Wees respectvol voor de monniken en andere bezoekers.

Sveti Jovan Bigorski is meer dan een klooster. Het is een plek waar tijd lijkt stil te staan, waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en verbinding kunt maken met iets groters dan jezelf. Laat je betoveren door de schoonheid en spiritualiteit van deze unieke plek en ervaar de magie van Noord-Macedonië.

Vakantie aanbiedingen Macedonie

Ohrid

Hotel Mizo

 293,00

Hotel Mizo is een 3 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 293 per persoon.

 508,00

Old City House is een 3 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 508.00 per persoon.

 528,00

Aparthotel Izgrev Spa En Aquapark is een 5 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 528 per persoon.

 388,00

Hotel Nika Villa is een 3 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 388 per persoon.

 450,00

Hotel Villa Marko is een 4 sterren accomodatie in Trpejca. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 450 per persoon.

 493,00

Golden Sunset is een 4 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 493.00 per persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *