Vissen in Macedonië: een onvergetelijke ervaring voor hengelaars

Macedonië, verscholen in het hart van de Balkan, is een land van ongerepte schoonheid en fascinerende culturen. Maar wist je dat het ook een paradijs is voor hengelaars? Met kristalheldere meren, woeste rivieren en een overvloed aan vissoorten, biedt Macedonië voor ieder wat wils.

Ontdek het unieke Meer van Ohrid

Een van de absolute hoogtepunten voor vissers is het Meer van Ohrid. Dit meer, gelegen op de grens met Albanië, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO en herbergt een ecosysteem zoals nergens anders. Meer dan 200 vissoorten, waaronder 27 endemische soorten, varen hier rond. De Ohridforel, met zijn delicate smaak, is de ster van het meer.

Naast forel, kunt u in Ohrid ook karpers, kopvoorn, barbeel, paling en talloze andere vissen vangen. Vissen op het meer kan op verschillende manieren: met kunst- of levend aas, bodemvissen of trollen.

Meer van Ohrid, vissen in Macedonie

Visavontuur langs Macedonische rivieren

De rivieren van Macedonië stromen wild en vrij door het land, en bieden een avontuurlijke viservaring. De Black Drim, de Vardar en de Struga zijn slechts enkele van de rivieren waar u naar hartenlust kunt vissen. Forel, karper, barbeel, winde en diverse andere vissoorten wachten hier op uw hengel.

Vissen in de rivieren is een perfecte manier om te genieten van de ongerepte natuur en frisse lucht. Idyllische plekjes langs de oevers nodigen u uit om te ontspannen en te wachten op beet.

Praktische informatie voor uw visreis

Om te vissen in Macedonië heeft u een visvergunning nodig. Deze kunt u eenvoudig online of bij lokale viswinkels aanschaffen. De kosten variëren afhankelijk van de duur van uw verblijf en het type visserij.

Accommodaties zijn er in alle soorten en maten, van campings en guesthouses tot luxe hotels.

Voor meer details over vissen in Macedonië, bezoekt u de website van het Macedonische Ministerie van Landbouw, Bosbouw en Waterbeheer.

Tips voor een geslaagde visvakantie:

  • De beste periode om te vissen in Macedonië is van voorjaar tot herfst.
  • Vergeet niet om zonnebrandcrème, een hoed en insectenspray mee te nemen.
  • Respecteer de lokale bevolking en het milieu.
  • Laat geen afval achter.

Met een beetje planning en voorbereiding maakt u van uw visavontuur in Macedonië een onvergetelijke ervaring.

Pak je hengel, geniet van de prachtige natuur en vang de vis van je dromen!

Vakantie aanbiedingen Macedonie

 574,00

Bellevue Ohrid is een 4 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 574.00 per persoon.

 387,00

Hotel Villa Dionis is een 4 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 387 per persoon.

 552,00

Sveti Stefan is een 4 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 552.00 per persoon.

 493,00

Hotel Beograd is een 3 sterren accomodatie in Struga. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 493 per persoon.

Ohrid

Vila Mina

 536,00

Vila Mina is een 4 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner D-Reizen. Nu vanaf EUR 536.00 per persoon.

 476,00

Hotel Villa Jankuloski is een 3 sterren accomodatie in Ohrid. u boekt deze reis direct bij onze partner Suntip. Nu vanaf EUR 476 per persoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *